Blacklist¶
Modul Blacklist uchovává zákazníky, které vaši operátoři zablokovali — podle telefonního čísla, IP adresy, prohlížeče (místní úložiště) nebo WhatsApp ID — takže se do vašich front nedostanou, dokud blokace nevyprší. Operátoři blokují zákazníky z otevřené aktivity; týmoví vedoucí v tomto modulu blokace kontrolují, mění jejich délku a ruší je.
Pro administrátory
Kdo smí blokovat, ve kterých frontách a na jak dlouho, se nastavuje v blacklist databázi. Jak blacklisty souvisejí s ostatními zákaznickými daty, popisuje stránka Jak fungují zákaznická data.
Podívejte se na toto video, které vysvětluje blacklistování v Daktele.
Jak blokovat zákazníky¶
Operátoři mohou zákazníka zablokovat v hovorové, SMS nebo webchatové aktivitě. Fronty a operátory, kteří mohou zákazníky blokovat, určuje nastavení blacklist databáze, nastavení fronty a nastavení profilu operátorů. Tento postup nastavení je podrobně vysvětlen v článku Blacklist databáze. Je-li vše správně nastaveno, uvidí operátor na dolní ovládací liště aktivity tlačítko Zablokovat kontakt.

Pokud operátor na toto tlačítko klikne, interakce se zákazníkem okamžitě skončí. Operátor bude vyzván, aby uvedl důvod blokace. Akci může buď zrušit (zákazník nebude zablokován), nebo potvrdit (zákazník bude zablokován).

Je-li blokace potvrzena, zákazník bude zablokován na dobu danou blacklist databází vybranou v nastavení fronty.
Jak zobrazit a upravit záznamy blacklistu¶
Zablokované zákazníky zobrazíte v CRM → Blacklist. Abyste mohli modul otevřít, potřebuje váš profil oprávnění Blacklist v oblasti CRM a vy potřebujete CRM licenci. V seznamu vidíte všechny záznamy blacklistu, které ještě nevypršely. Zaškrtnutím políčka Zobrazit expirované rychle zobrazíte všechny záznamy blacklistu včetně těch, které již vypršely. Můžete ručně vytvořit nový záznam blacklistu nebo upravit existující.
| Pole | Popis |
|---|---|
| Číslo/IP | Telefonní číslo, IP adresa nebo WhatsApp ID, které bylo zablokováno. |
| Typ | Telefonní číslo / IP adresa / Místní úložiště / WhatsApp ID. Upozornění: Blokaci typu Místní úložiště lze vytvořit pouze tlačítkem pro zablokování, je-li tak nastaveno v blacklist databázi. |
| Normalizované CLID | Normalizované telefonní číslo. Vyplňuje se automaticky. |
| Převrácené číslo | Převrácená hodnota normalizovaného telefonního čísla. Vyplňuje se automaticky. |
| Popis | Důvod, který operátor zadal při blokování zákazníka v aktivitě. |
| Kontakt | Pokud k blokaci došlo během aktivity ve frontě se spárovaným kontaktem, je zde vyplněn. |
| Blacklist databáze | Pokud k blokaci došlo v aktivitě, zobrazí se zde blacklist databáze, kterou měla fronta ve svém nastavení. Ta určuje níže vypočítaný časový limit. |
| Uživatel | Pokud k blokaci došlo během aktivity, je zde uživatel, který zákazníka zablokoval. |
| Časový limit | Zvolte vypršení této blokace. Pokud k blokaci došlo během aktivity ve frontě, časový limit se vypočítá podle nastavení blacklist databáze. |
Pokud chcete zákazníka z blacklistu odstranit, můžete ho smazat ze seznamu.
Další kroky¶
- CRM — zobrazte kontakt, kterého se blokace týká, a jeho historii.
- Blacklist databáze — změňte délku blokací nebo fronty, které blacklist kontrolují (pro administrátory).